Agrar

Za regresirano dizel-gorivo prijavilo se 79 korisnika

Za regresirano dizel-gorivo prijavilo se 79 korisnika
Foto: Pixabay | Za regresirano dizel-gorivo prijavilo se 79 korisnika

ŠAMAC - U opštini Šamac se za regresirano gorivo za 2024. godinu koje poljoprivrednicima dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske po drugoj prijavi do sada prijavilo 79 korisnika.

U opštinskom Odjeljenju za privredu i inspekcijske poslove kažu da je u prvom obračunskom periodu 218 lica ostvarilo pravo na regresirano dizel-gorivo.

Nadležni u Odjeljenju kažu da će se konačni spisak korisnika u drugom obračunu znati do 15. maja, koji će do 15. novembra ove godine na benzinskim pumpnim stanicama moći da preuzmu gorivo.

"Pravo na regresirano dizel gorivo ostvaruju registrovana poljoprivredna gazdinstva, koja su ažurirala podatke u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/, prijavili doprinose u Poreskoj upravi i platili protivgradnu zaštitu, prema odobrenim spiskovima koji su dostavljeni elektronskom poštom i nalaze se na internet-stranici opštine Šamac", kažu odgovorni u Odjeljenju za privredu i inspekcijske poslove.

Odobrena količina regresiranog dizel-goriva za proljetne i jesenje radove u 2024. godini iznosi do 100 litara goriva po hektaru – za sve biljne kulture.

Korisnici regresirano dizel-gorivo kupuju po maloprodajnoj cijeni umanjenoj za iznos regresa od 0,80 KM po litru. Zahtjev za ostvarivanje prava na regres za dizel gorivo korisnici, nakon evidentiranja i protokolisanja, preuzimaju u prostorijama Opštinske uprave Šamac od 7.00 do 15.00 časova.

Za preuzimanje zahtjeva i sve druge informacije zainteresovani se mogu obratiti Opštinskoj upravi Šamac, odnosno Odjeljenju za privredu i inspekcijske poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije