Analize

"Bitkoin ključ za svjetski mir"

"Bitkoin ključ za svjetski mir"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | "Bitkoin ključ za svjetski mir"
N.N.

Vlasnik Twittera Džek Dorsi vjeruje da bi bitkoin mogao da bude ključ za svjetski mir.

Džek Dorsi, Ilon mask i Keti Vud prije nekoliko dana učestvovali su na onlajn konferenciji "The B Word" tokom koje su raspravljali o budućnosti kriptovaluta, oko koje su svi optimistični.

"Ja se nadam da će stvoriti svjetski mir ili pomoći u tome", rekao je Dorsi o bitkoinu. "Imamo sve te monopole van ravnoteže, pojedinac nema moć, a količina troškova i smetnji koje dolaze iz našeg monetarnog sistema danas je stvarna i oduzima pažnju većim problemima", dodao je Dorsi.

"Sve te distrakcije s kojima se moramo nositi na dnevnom nivou oduzimaju nam vrijeme za veće probleme, koji utiču na svakodnevni život svih pojedinaca na planeti. Moramo popraviti taj temeljni nivo i sve iznad nje poboljšava se na tako dramatičan način. Biće to dugoročni cilj, ali moja nada je definitivno mir", dodao je saosnivač Twittera, prenosi Index.

Tokom panela Ilon Mask je takođe pokazao da vjeruje u bitkoin. Priznao je da i sam posjeduje najpopularniju kriptovalutu, ali nije otkrio o kom se iznosu radi. Osim toga, rekao je i kako posjeduje i nešto itirijuma, druge najpopularnije kriptovalute, kao i dodžkoina, mimkoina čiju je cijenu "pumpao" tvitovima.

Dodao je i da vjeruje da će Tesla ponovo primati bitkoin za prodaju svojih proizvoda. "Sve dok postoji svhestan napor da se rudari bitkoina usmjere prema obnovljivim izvorima energije, onda Tesla to može podržati", rekao je Mask.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije