Analize

Budvanska rivijera ostvarila gubitak od preko devet miliona evra

Budvanska rivijera ostvarila gubitak od preko devet miliona evra
Foto: investitor.me | Budvanska rivijera ostvarila gubitak od preko devet miliona evra
Tanjug

PODGORICA - Budvanska rivijera je ostvarila gubitak od preko devet miliona evra prošle godine, a za otpremnine je trošila za preko 800 odsto više nego u 2019. godini, saopštila je danas državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja Ivana Ðurović.

Na redovnoj sjednici Skupštine akcionara "Budvanske rivijere", Ðurović je rekla da je ta hotelska grupacija lani isplatila 464.229 evra na ime otpremina što predstavlja povećanje od 814 odsto u odnosu na 2019. godinu, prenosi portal CdM.

"Poređenja radi, u 2019. godini na ime otpremnina isplaćeno je samo 50.800 evra. Dakle, u godini kada je ostvaren jedan od najvećih gubitaka u istoriji poslovanja i u situaciji kada je bilo neizvesno kakav se poslovni rezultat može očekivati u 2021, zabeležen je rekord u porastu isplate otpremnina, vršena su znatna zapošljavanja, što je indikator nesavesnog poslovanja u 2020", navela je ona.

Ocjenjujući da "isplata otpremnina ne ide ruku pod ruku sa zapošljavanjem", Ðurović je precizirala da je, prema izvještaju menadžmenta, ova kompanija naročito zapošljavala nakon 31. avgusta do 31. decembra 2020, te da je tom periodu primila u radni odnos 16 lica na neodređeno vrijeme, i 63 lica na određeno vreme.

Ona je zatražila od novog Odbora direktora, koji je izabran na današnjoj Skupštini akcionara, da "na svim nivoima ispita zakonitost ovih postupaka".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije