Analize

"Drina osiguranja" iz velelepnog objekta u nove uspjehe

"Drina osiguranja" iz velelepnog objekta u nove uspjehe
Foto: N.N. | "Drina osiguranja" iz velelepnog objekta u nove uspjehe

MILIĆI - Direkcija "Drina osiguranja" odnedavno posluje u velelepnom objektu u Milićima, koji je projektovan u sektoru "Građevinarstvo" kompanije "Boksit", a koja je bila i nosilac izgradnje.

Ukupna cijena izgradnje ovoga objekta, koji se prostire na 1.466 kvadratnih metara, s opremanjem, spoljnim uređenjem i infrastrukturom je 3,22 miliona KM. U sklopu izgradnje objekta izvršena je rekonstrukcija ulice, u dužini od oko 240 metara, sa 20 parking mjesta. Ukupna cijena ovih radova je 140.000 KM.

Objekat je izgrađen od najsavremenijih materijala, a ugrađeni su najsavremenija oprema, tehnologija i tehnološka rješenja u vezi s klimatizacijom i sistemom zaštite objekta.

Najveći dio kancelarijskog namještaja proizveden je u sektoru Fabrika namještaja i masivnih ploča, u kompaniji "Boksit".

"Bilo je neophodno da se na kvalitetan i dugoročan način riješi pitanje poslovnog prostora zaposlenih u Direkciji, koji su, nakon prelaska iz Zvornika, bili smješteni u neuslovnom i skučenom prostoru, u Domu rudara. S razlogom se može očekivati da će ovo savremeno zdanje, ne samo pružiti bolji komfor i uslove zaposlenima, nego će biti i simbol moći i uspjeha, a na dobrobit akcionara, zaposlenih i poslovnih partnera. I ne samo to, ovo zdanje pridružiće se u Milićima prepoznatljivim objektima, sadržajima i simbolima, kao što su Toranj, Park velikana, Muzej rudarstva", kazao je Rajko Dukić, predsjednik Upravnog odbora ove osiguravajuće kuće.

Inače, "Drina osiguranje" je, prema svim raspoloživim podacima, jedno od najboljih osiguravajućih društava, ne samo u Republici Srpskoj.

Nakon preseljenja Direkcije u Miliće, 2006. godine, ubrzano se razvijala pa je aktiva društva sa 15 porasla na 35,3 miliona KM, imovina sa 6,6 na 28,3 miliona KM, a prihodi sa 11,8 na 26,6 miliona KM.

Dobit društva se uvećala sa 1,8 miliona KM na 5,6 miliona, a broj zaposlenih sa 53 je rastao na 125 uz značajnu promjenu kvalifikacione strukture.

Tokom protekle godine ostvarena je najveća premija na teritoriji Republike Srpske od svih osiguravajućih društava, a ono što je posebno bitno - koeficijent isplate i obrade odštetnih zahtjeva je 100 odsto.

BROJKE 1

3,22 miliona KM vrijednost objekta

320.000 KM vrijednost enterijera

230.000 KM spoljno uređenje

140.000 KM rekonstrukcija ulice

2.200 KM po kvadratu

1.446 m2 prostora

BROJKE 2

Aktiva društva - 35,3 miliona KM

Imovina - 28,3 miliona KM

Prihodi - 26,6 miliona KM

Dobit društva - 5,6 miliona

Broj zaposlenih - 125

Koeficijent isplate i obrade odštetnih zahtjeva - 100 odsto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije