Analize

Izašla nova Bloombergova lista: Ko je najbogatiji?

Izašla nova Bloombergova lista: Ko je najbogatiji?
Foto: NikolayFrolochkin/Pixabay | Izašla nova Bloombergova lista: Ko je najbogatiji?

NJUJORK - Američki biznismen Ilon Mask je i dalje najbogatiji čovjek svijeta, a vrijednost njegove imovine se procjenjuje na 232 milijarde dolara.

Kako proizilazi iz današnje Bloombergove liste milijardera, Maskovo bogatstvo je za godinu dana poraslo za 95 milijardi dolara. Na drugom mjestu se trenutno nalazi izvršni direktor LVMH, Bernar Arno, sa bogatstvom od 167 milijardi dolara.

Podsjećamo, Arno je proljetos ove godine još uvijek bio na prvom mjestu.

Osnivač Amazona, Džef Bezos, na trećoj je poziciji, sa imovinom vrijednom 151 milijardu dolara, a slijede osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, sa 124 milijarde dolara i izvršni predsjednik kompanije Orakl, Leri Elison, sa 121 milijardom dolara.

Na šestom mjestu je suosnivač Gugla, Leri Pejdž, sa imovinom "teškom" 118 milijardi dolara, a samo korak iza njega je čuveni investitor Voren Bafet, čije bogatstvo vrijedi 117 milijardi dolara.

Drugi suosnivač Gugla, Sergej Brin, nalazi se na osmom mjestu sa 112 milijardi dolara, a na devetoj poziciji je nekadašnji izvršni direktor Majkrosofta, Stiv Balmer, sa 110 milijardi dolara.

Listu od 10 najbogatijih na svetu "zatvara" vlasnik kompanije Meta, Mark Zakerberg, sa imovinom od 109 milijardi dolara, prenosi Telegraf Biznis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije