Analize

Kanada: Er Transat otpušta još 2.000 ljudi

Kanada: Er Transat otpušta još 2.000 ljudi
Foto: Screenshot | Kanada: Er Transat otpušta još 2.000 ljudi

OTAVA - Kanadska kompanija Er Transat sa sjedištem u Montrealu namjerava da otpusti 2.000 ljudi, odnosno 40 odsto svog osoblja.

Predsjednik i izvršni direktor kompanije Žan-Mark Ustas naveo je u svom saopštenju za javnost da je neophodna posebna vladina pomoć za opstanak avio industrije.

"Kako Kanada održava neka od najstrožih ograničenja na granicama, a karantin se i dalje primjenjuje za povratak, vrijeme je da vlada posebno podrži avio industriju kako bi dugoročno očuvala konkurentnost avio industrije u Kanadi“, rekao je direktor kompanije.

"Ograničenja putovanja, neizvijesnost koja ostaje u pogledu datuma kada će se granice ponovo otvoriti, kako u Kanadi, tako i na destinacijama koje korporacija služi, kao i potreba za mjerama u karantinu i fizičkim distanciranjem stvaraju veliku nesigurnost u vezi sa potražnjom za ostatak fiskalne 2020. i fiskalne 2021. Godine", naveo je Uštas.

U posljednjem tromjesečju prihodi su opali za 98,6 odsto u poređenju sa istim tromjesečnim periodom 2019. To je rezultiralo neto gubitkom od 45,1 milion dolara (1,20 dolara po akciji), u poređenju sa gubitkom od samo 1,5 miliona dolara (4 centa po akciji) u trećem kvartalu 2019. godine.

Tokom posljednjeg kvartala završenog 31. jula, avioni kompanije Er Transat bili su u službi samo nedjelju dana. Neki letovi nastavljeni su 23. jula nakon obustave 1. aprila.

Transat opslužuje 11 evropskih destinacija u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Portugalu, kao i Meksiku, Dominikanskoj Republici i Haitiju. Takođe nudi program koji povezuje Montreal, Toronto, Kalgari i Vankuver.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije