Analize

Ko najviše posjećuje Beograd, samo u ovoj godini milion noćenja

Ko najviše posjećuje Beograd, samo u ovoj godini milion noćenja
Foto: N.N. | Ko najviše posjećuje Beograd, samo u ovoj godini milion noćenja

U aprilu mjesecu, prema podacima Sekretarijata za upravu/sektor statistike Grada Beograda, 111.942 turista je posjetilo Beograd, od čega su skoro 100.000 strani gosti, što je za 40 posto više u odnosu na april prošle godine.

Najbrojniji turisti u aprilu bili su Rusi, Turci, zatim gosti iz BiH, Hrvatske i Njemačke, dok najveći porast u broju dolazaka bilježe gosti iz Grčke i Kine.

Od ukupno 349.907 gostiju koji su od početka godine posjetili Beograd, 291.351 čine gosti iz inostranstva, i njih je za 44 posto više u odnosu na isti period 2022. godine.

Ukupan broj registrovanih noćenja u srpskoj prijestonici od početka godine dostigao je skoro milion, od čega su 807.773 ostvarili strani gosti (+34%).

"Statistički podaci korespondiraju sa poslovnim i promotivnim aktivnostima naše zemlje na stranim tržištima, a očekujemo još bolje rezultate u letnjoj sezoni. Ovome izuzetno doprinose novi uspostavljeni direktni letovi naše nacionalne avio kompanije Er Srbija koja Beograd i Srbiju čini sve dostupnijom destinacijom turistima iz celog sveta.", rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije