Analize

Koliko košta noćenje u blizini nekih od najljepših hrvatskih plaža?

Koliko košta noćenje u blizini nekih od najljepših hrvatskih plaža?
Foto: Image by Dieter_G from Pixabay | Koliko košta noćenje u blizini nekih od najljepših hrvatskih plaža?

Prilikom ulaska u Hrvatsku, turisti, između ostalog, treba da prilože i dokaz o obezbjeđenom smještaju.

Portal "Nova.rs" provjerio je koje su cijene iznajmljivanja apartmana tokom sezone u blizini nekih od najljepših i najpoznatijih plaža.

Zlatni rat – Bol

Svjetska turistička platforma Big 7 Travel je na vrh liste 50 najljepših plaža svijeta 2019. stavila Zlatni rat u Bolu na Braču.

Smještaj u Bolu preko sajta Airbnb može da se nađe u sezoni, po cijeni od 44 evra za noć u dvokrevetnoj sobi, pa do 129 evra za cijeli apartman u koji staje petoro ljudi.

Rajska plaža – Lopar

U mjestu Lopar na ostrvu Rab, skriva se pravi dragulj, pješčana Rajska plaža dugačka gotovo kilometar i po. Zbog kvaliteta životne sredine i čistoće, plaži je dodijeljena Plava zastava, a obala je idealna za ljude koji vole da uživaju u prirodnim ljepotama, bez kafića, sportskih terenu.

U Loparu se u julu može naći apartman za četvoro od 40 evra po noćenju, ali mnogo više je fensi apartmana i vila u kojima noć košta skoro 200 evra. Prosječna cijena smještaja na dnevnom nivou je nešto više od 110 evra.

Saharun – Dugi otok

Na sjevernom dijelu ostrva Dugi otok nalazi se prelijepa pješčana plaža, okružena borovom šumom koja danju izgleda kao egzotični raj sa svojim kristalnim morem, a u večernjim satima postaje mjesto za zabavu.

U ovim krajevima cijene smještaja variraju od 18 evra (soba za četvoro) do čak 500 evra (luksuzna vila sa tri spavaće sobe i bazenom).

Slanica – Murter 

Slanica se nalazi na ostrvu Murter i važi za veoma popularnu turističku destinaciju zbog plitkog nivoa mora.

Prosječna cijena smještaja u okolini je 114 evra po noćenju u sezoni, a najjeftinija varijanta koju su pronašli je apartman za dvoje za 58 evra.

Saplunara – Mljet

Saplunara je divna pješčana laguna na jugoistočnom dijelu Mljeta, najzelenijeg hrvatskog ostrva. Nalazi se u neposrednoj blizini Dubrovnika, Korčule, Elafitskih ostrva, a od poluostrva Pelješca ga dijeli Mljetski kanal.

Kada je u pitanju ljetovanje na Mljetu, najpovoljniji su bungalovi koji se u julu mogu iznajmiti za 47-48 evra dnevno. Kad je riječ o drugačijem smještaju, prosječna cijena je 85 evra.

Zrće – Pag

Zrće je najpoznatija plaža na Pagu, ali i na cijelom Jadranu kao "hrvatska Ibica".

Pristojan smještaj u studiju za dvoje može se u sezoni naći za 50-60 evra po noćenju, a ako idete u društvu – u opticaju su sjajne kuće uz more koje se mogu iznajmiti za 120-130 evra (a u njima može da noći 6-7 ljudi).

Kraljičina plaža – Nin

Najduža i najpoznatija od ninskih plaža, tri kilometara duga, pješčana Kraljičina plaža uz koju se vezuju legende i koja se nalazi na listama najljepših u svijetu.

Kraljičina plaža u Ninu je na 15 kilometara od Zadra, ali ako tražite smještaj baš u "kraju"“ cijene su oko 50 evra po noćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije