Analize

Koliko zarađuju najbogatiji Amerikanci

Koliko zarađuju najbogatiji Amerikanci
Foto: Ilustracija | Koliko zarađuju najbogatiji Amerikanci

Da biste se pridružili jedan odsto najbogatijih na svijetu, potrebno je da na mjesečnom nivou zaradite 35.161 dolara, prenosi "Global Rich List".

"MSN" prenosi brojke koje jasno prikazuju kakva je situacija u SAD-u i koliko novca trebate imati da biste došli do samog vrha liste bogataša u toj državi.

U najbogatijih jedan odsto u SAD-u možete "upasti" ako zarađujete minimalno 421.926 dolara, otkrivaju analitičari. To znači da za mjesec morate zaraditi 35.161 dolara, a za jedan dan 1.156 dolara.

Najbogatiji Amerikanci zarađuju 26,3 puta više nego svi ostali ljudi. Prosječni član kluba 1 odsto na godišnjem nivou zaradi 1.317.000 dolara. Povucimo paralelu, prosječni član ostalih 99 odsto ljudi na godišnjem nivou donese 50.107 dolara.

Grupa od 1 odsto najbogatijih Amerikanaca posjeduje 42,5 odsto novca u državi. Radi se o 3,29 miliona ljudi. Ostatak od 57,5 odsto novca države dijeli ostalih 325,7 miliona ljudi. Nijedna druga država na svijetu nema sličnu situaciju u kojoj toliki procenat pojedinaca posjeduje toliku količinu novca.

Eksperti savjetuju da za povećanje finansijskih primanja možete raditi prekovremeno, tražiti promociju ili veću platu te otvoriti biznis sa strane. Predlažu stvari poput šetanja pasa, prodaje rukotvorina...

Takođe, još jedan dobar način za povećanje bogatstva jeste ulaganje novca. Za ovo vam nije potrebno puno pretraživanja, a moguće je i sarađivati s ljudima koji će vam pomoći da svoj novac uložite na pravo mjesto.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije