Analize

Pratite nas na Google news

Muškarci i dalje prednjače na listi najplaćenijih

Muškarci i dalje prednjače na listi najplaćenijih
Foto: Ilustracija | Muškarci i dalje prednjače na listi najplaćenijih
Beta

BEOGRAD/LONDON -- Bi-Bi-Si je objavio novu listu zarada najplaćenijih zvijezda te medijske kuće, a prvih 12 mjesta zauzeli su muškarci.

Voditelj emisije "Match of the Day" Geri Lineker našao se na vrhu liste najplaćenijih sa zaradom između 1,75 miliona i 1,76 miliona funti, čime je Krisa Evansa potisnuo na drugo mjesto.

Osim Evansa, među onima čija je plata smanjena od prošle godine su Grejam Norton (Graham Norton), Džeremi Vajn (Jeremy Vine), Džon Hamfris (John Humphrys), naveo je BBC.

Klaudija Vinklman (Claudia Winkleman) je i dalje najplaćenija žena sa zaradom uzmeđu 370.000 i 379.999 funti, ali je sa prošlogodišnjeg osmog mjesta pala na 13, a među osam žena koje su se našle na listi su Meri Beri (Mary Berry) i Emili Majtlis (Emily Maitlis).

BBC međutim ističe da povišice i smanjenje plata nisu u potpunosti uticali na ovu listu, ali da će se to "iskristalisati" na narednoj.

Prošlogodišnja BBC lista izazvala je negodovanje javnosti zbog nejednakih zarada muškaraca i žena. Na prošlogodišnjoj listi prvih sedam mjesta zauzeli su muškarci.

Urednica Bi-Bi-Si (BBC) servisa na kineskom jeziku Keri Grejsi podnijela je početkom godine ostavku na to mjesto u znak protesta zbog nejednakih zarada muškaraca i žena koji su urednici međunarodnih izdanja te medijske kuće. Grejsi, koja je radila za BBC više od 30 godina, napisala je u otvorenom pismu da ne može da obavlja svoj posao na visokom nivou dok se bori sa šefovima za jednake zarade žena i muškaraca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije