Analize

Pratite nas na Google news

Najbogatija Amerikanka nije Amerikanka: Ovo su žene u SAD s najdebljim novčanicima

Najbogatija Amerikanka nije Amerikanka: Ovo su žene u SAD s najdebljim novčanicima
Foto: Ilustracija | Najbogatija Amerikanka nije Amerikanka: Ovo su žene u SAD s najdebljim novčanicima
N.N.

Iako u Americi postoji veliki broj poznatih ličnosti koje su izgradile uspješne prepoznatljive poslovne imperije, neke od njih se posebno ističu svojom zaradom.

Industrija šminke i njege kože pomogla je u promovisanju 10 od 80 žena na listi i osigurala im status milionerki i milijarderki. Najbogatija preduzetnica u carstvu kozmetike tako, prema "Forbesu", nije Kajli Džener, već Rumunka Anastasia Soare.

Soare se preselila u Los Anđeles 1989. godine, a 2000. godine započela je liniju proizvoda za obrve. "Forbes" sada njenu kozmetičku marku vrednuje na 1,2 milijarde dolara, što je malo ispred Kylie Jenner's Kylie Cosmetics asortimana, KKW ljepote Kim Kardashian West i Fenty Beauty od Rijane.

Huda Katan takođe je na listi. Ona je napustila svoj posao u finansijama da bi postala umjetnik šminke. Ostali milioneri koji mogu zahvaliti šminkanju za svoje bogatstvo uključuju dvije žene čije su kozmetičke linije kupili L'Oreal, a one su Toni Ko i Džejmi Kern Lima.

Teniska superzvijezda Serena Vilijams jedina je ženska sportistkinja koja je sama od sebe napravila milionera.

U kategoriji TV i muzičkih zvijezda listu predvode Oprh Vinfri i Elen Dežener. Iz svijeta muzike najviše zarađuju Madona, Tejlor Svift, Barbra Streisind i Selin Dion, kao i Bijonce, čije bogatstvo "Forbes" procjenjuje na oko 400 miliona dolara.

(Klix.ba)

Najčitanije