Analize

Najmlađa milijarderka na svijetu sama zaradila svaki cent

Najmlađa milijarderka na svijetu sama zaradila svaki cent
Foto: Screenshot | Najmlađa milijarderka na svijetu sama zaradila svaki cent

Magazin "Forbes" nedavno je objavio tradicionalnu godišnju listu milijardera.

Za nju ove godine kažu da je "eksplodirala", a na njoj se nalazi više od 2.700 osoba, od kojih se čak 500 na listi našlo prvi put.

Novo lice u klubu najbogatijih je i Vitni Vulf Herd. Ona je osnivačica aplikacije za upoznavanje "Bumble". Njeno bogatstvo značajno je uvećano kada je u februaru izašla na berzu, poslije čega su cijene dionica njene kompanije doživjele veliki rast.

Ona je ovako postala najmlađa žena na svijetu koja je sama zaradila svoju milijardu, odnosno - novac nije naslijedila ili dobila nakon razvoda, prenosi "BBC".

Ona ističe da je tajna uspješnih direktora u tome da ne shvataju sebe preozbiljno.

Naglašava da je važno pronaći balans između posla i privatnog života.

"Ključno je pronaći vrijeme za porodicu, makar to značilo da treba da uzmete slobodno popodne", rekla je ona.

Inače, prije nego što je pokrenula aplikaciju Bambl, Vulf Herd je bila dio osnivačkog tima Tindera, ali je nakon nesuglasica sa drugim rukovodiocima napustila tu kompaniju.

Ubrzo nakon odlaska, podnijela je tužbu protiv seksualnog uznemiravanja, što su iz kompanije koja upravlja Tinderom odbacili, ali su svakako platili više od milion dolara kako bi postigli nagodbu.

Kao rezultat čitavog postupka, kaže da se suočila sa užasnim uvredama na mreži, zbog čega je izbrisala svoj Twitter nalog.

"Želim da Internet postane ljepše i ljubaznije mjesto", rekla je jednom prilikom.

Naime, na ovoj platformi samo žene mogu da započnu razgovor. To je, čini se, jednostavna ideja, ali čini veliku razliku budući da su žene često bombardovane neželjenim porukama od strane udvarača.

"Bumble" je osnovala uz pomoć ruskog investitora Andreja Andrejeva, koji je imao udjela i u aplikaciji "Badoo", a akcije obje kompanije je prodao u novembru 2019.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije