Analize

Samo pet odsto velikih kompanija spremno za digitalno doba

Samo pet odsto velikih kompanija spremno za digitalno doba
Samo pet odsto velikih kompanija spremno za digitalno doba

Samo pet odsto velikih kompanija je spremno za digitalno doba, dok je 95 odsto zabrinuto da će njihovo poslovanje opasti na tržištu i da će manje kompanije, koje ulažu u digitalno poslovanje, zauzeti njihovo mjesto, prema rezultatima istraživanja kompanija Dell i Enterprise Strategy Group.

Rezultati istraživanja, u kojem je učestvovalo 1.000 različitih kompanija širom svijeta, pokazali su da većina velikih kompanija i dalje zaostaje u procesu digitalne transformacije i modernizacije poslovanja koje je neophodno za opstanak na tržištu.

Nove tehnologije i digitalna transformacija moraju da, prema ocjenama stručnjaka, budu na listi top prioriteta u razvoju velikih kompanija, ali je mnogim kompanijama na tržištu potrebno nekoliko mjeseci, pa čak i godina, da bi sproveli digitalnu transformaciju i izborili se za uvođenje novih tehnologija u poslovanje.

"Rezultati istraživanja pokazuju da kompanije moraju da optimizuju poslovanje i da počnu da usvajaju prednosti novih tehnologija koje će im omogućiti bržu digitalnu transformaciju", izjavio je predsjednik kompanije Dell, Dejvid Golden.

Razlika između malih i velikih kompanija je, kako dodaje, u tome što su one manje hrabrije i odlučnije u ulaganju u nove tehnologije, pa na taj način dolaze lakše do cilja, povećavaju konkurentnost na tržištu i ubrzavaju poslovanje.

Istraživanje "ESG 2017 IT Transformation Maturity Curve" imalo je za cilj da otkrije na koji način nove tehnologije utiču na razvoj digitalne transformacije u kompaniji i kroz koje faze ona prolazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije