Analize

Šest najboljih oblasti za započinjanje biznisa

Šest najboljih oblasti za započinjanje biznisa
Foto: N.N. | Šest najboljih oblasti za započinjanje biznisa

NJUJORK - Portal "Inc" napravio je dopunjenu listu najperspektivnijih oblasti, sa savjetima gdje je najbolje ulagati, započeti biznis ili jednostavno zaposliti se.

Evo koje su to oblasti:

1. Servisi za zdravlje na daljinu - Telemedicina

Istraživači očekuju da će ova industrija porasti za oko 39% od sada do 2020. godine. U međuvremenu raste tržište elektronskih uređaja, kombinovano sa željom da se smanje medicinski troškovi i sve veći broj starije populacije (u svim djelovima svijeta).

Ljekari budućnosti će morati da postanu tumači podataka, uz pomoć tehničkih pomagala i da daju dijagnozu stanja kao i odgovarajuću terapiju.

2. Softver za snimanje filma 

Potreba za ovakvim softverom ne dolazi samo iz "Hollywooda", već i od onih koji razvijaju videoigrice i u oblastima medicine i nauke. Vjeruje se da će do 2019. godine ova industrija porasti za 43%.

3. Programi društvenih igara

Sjećate se društvene zaraze "Farmville"? Istraživačka kompanije "IBIS World" misli da će društvene igre kao što je upravo "Farmville" tek doživjeti bum i da će rasti za 12% svake godine. Rast je podstaknut sve većim brojem konekcija širom svijeta i pametnih telefona.

4. Proizvodi za njegu kože - podmlađivanje 

Nije u pitanju samo kozmetika, već i razni drugi produkti koji podmlađuju i uljepšavaju. Podstaknuti su sve većom opsjednutošću mladošću. Budućnost koja se prognozira za ovakve proizvode jeste rast od 6% godišnje do 2020. godine.

5. "Peertopeer" dijeljenje materijala 

Ili kako bismo mi slobodno preveli  od prijatelja do prijatelja, ovakvi servisi za dijeljenje porasli su u proteklih pet godina, ali ova oblast ima još dosta prostora za proširenje. "IBIS World" predviđa da će industrija rasti oko 39% godišnje do 2020. godine.

6. Personalizovana medicina 

Od medicine se u budućnosti dosta očekuje. Postoji potreba za boljim sredstvima za dijagnostifikovanje bolesti. Da ne pominjemo sve veću raspostranjenost raka. Istraživači očekuju da će ova oblast do 2022. godine rasti 11,8% godišnje. (Bankar.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije