Analize

U Crnoj Gori duplo više mobilnih telefona nego stanovnika

U Crnoj Gori duplo više mobilnih telefona nego stanovnika
Foto: Pixabay | U Crnoj Gori duplo više mobilnih telefona nego stanovnika

PODGORICA - Broj korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori iznosio je na kraju septembra ove godine 1.294.942, što je dva puta više od broja stanovnika i predstavlja rekord u Evropi.

Od ukupnog broja korisnika 53,6 odsto su pripejd a 46,4 odsto postpejd korisnici, navodi se u Izvještaju o razvoju tržišta elektronskih komunikacija koji je razmatrala vlada, izvještava portal Cdm.me.

Usluge mobilne telefonije u Crnoj Gori pružaju tri operatora - Crnogorski Telekom, Telenor i M:Tel i to na teritoriji čitave države.

Tržišni lider u ukupnom broju korisnika je M:tel.

Broj korisnika u septembru ove godine bio je za 4,9 odsto veći u odnosu na isti lanjski mesec.

Inače, najviše registrovanih mobilnih korisnika u Crnoj Gori bilo je 2008. godine kada je zabilježeno čak 1,3 miliona, napominje se u informaciji.

Dodaje se, takođe, da je u periodu januar-septembar ove godine pisanim putem podneto 13.850 prigovora korisnika na sve usluge elektronske komunikacije u Crnoj Gori, što je šest odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

"Prigovori su se odnosili na sve aspekte pružanja usluga (iznos računa, smetnje i prekidi u radu servisa, zloupotrebe, zahtjevi za raskid ugovora i sl.)", navodi se u izvještaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije