Analize

U Podgorici 63 odsto turista manje

U Podgorici 63 odsto turista manje
Foto: Pixabay | U Podgorici 63 odsto turista manje

Za prvih pet mjeseci ove godine u Podgorici je boravilo 21.168 turista, što je 63 procenta manje u odnosu na isti period prošle godine.

Ostvarena su ukupno 40.102 noćenja, što je 59 procenata manje u odnosu na isti period lani, izjavila je za Pobjedu Ana Jovanović iz Turističke organizacije Podgorice.

Zbog epidemiološke situacije otkazane su brojne manifestacije, pa planirane manifestacije u organizaciji TO Podgorice u prethodnom periodu nisu realizovane iz epidemioloških razloga i zbog ograničenosti broja posjetilaca na otvorenom i u zatvorenim prostorima.

U martu je otkazana manifestacija Dan raštana, a zatim i Dan patišpanja i Dan krapa na Plavnici, rekla je Jovanović.

Uprkos aktuelnoj situaciji, realizovane su neke manifestacije u cilju poboljšanja turizma, kao što je manifestacija Najljepša bašta Podgorice.

Vlasnici apartmana u Podgorici i žale se na veoma slabo poslovanje ove godine.

Jedan od vlasnika kaže da je januar bio na nivou prošlogodišnjeg, a da je od februara sve krenulo nizbrdo i da su april, maj i jun bili bukvalno bez ijednog gosta. U julu je, dodaje on, bilo turista iz Češke i Poljske.

Pojedini vlasnici navode da su smanjili cijene i do 50 odsto, ali da je broj gostiju ipak 80 odsto manji nego prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije