Analize

U UniCredit banci Banja Luka počeo šesti ciklus programa Prva velika šansa

U UniCredit banci Banja Luka počeo šesti ciklus programa Prva velika šansa
Foto: N.N. | U UniCredit banci Banja Luka počeo šesti ciklus programa Prva velika šansa

Priliku za sticanje prvog radnog iskustva, kroz program plaćene stručne prakse UniCredit banke Banja Luka „Prva velika šansa“, dobilo je sedam studenata završnih godina ekonomskog, pravnog, matematičkog i informatičkog usmjerenja.

Studenti će, radeći šest mjeseci, u međunarodnoj kompaniji i inspirativnom radnom okruženju u okviru šestog ciklusa stručne prakse UniCredit banke Banja Luka biti angažovani na konkretnim zadacima. Samim tim, imaće priliku da se upoznaju sa poslovanjem kompanije i njenom korporativnom kulturom te će uz podršku mentora razviti korisna znanja koja će im pomoći u savladavanju dodijeljenih zadataka.

U šestom ciklusu programa „Prva velika šansa" sedam mladih ljudi je odabrano za praksu u različitim sektorima Banke kako bi prepoznali svoja lična interesovanja i identifikovali oblast rada koja ih najviše zanima.

Članica Uprave u UniCredit Bank Banja Luka nadležna za Ljudske potencijale i korporativnu kulturu, Diana Bevanda, ovim povodom istakla je zašto je praksa za studente sjajan način da akademci steknu praktično znanje i upotpune radnu biografiju:

„Razvili smo program koji već šestu godinu zaredom pruža priliku studentima da iskoriste prvu veliku šansu i steknu prva radna iskustva. Radeći u timu prvi put se susreću sa poslovnom atmosferom, imaju kontakt sa klijentima i zauzimaju određeno mjesto u hijerarhiji jedne organizacije. Ovim iskustvom praktikanti razvijaju funkcionalno znanje, komunikacione i organizacione vještine, vještine rješavanja konflikata, aktivnog slušanja i raspolaganja vremenom, a uče se i kritičkom razmišljanju. Kao društveno odgovorna kompanija pružamo šansu mladim ljudima za učenje i razvoj u sopstvenoj zemlji, svakodnevno ih podsjećajući da fakultet pored prakse treba ostati u centralnom fokusu. Svi imaju jednaku šansu da dobiju zaposlenje u Banci, ukoliko pokažu motivaciju i želju za radom.“

Studenti su danas veoma aktivni i vrijedno rade na ostvarivanju zacrtanih ciljeva, ali su i vrlo svjesni da diploma u ruci nije garancija da će lako pronaći posao. Upravo zbog toga je praksa i odlična i prva velika šansa da svoj CV obogate, kako iskustvom, tako i praktičnim i teoretskim znanjem i vještinama.

Učesnica petog ciklusa programa Prva velika šansa, trenutno zaposlena u sektoru nadležnom za Identitet i komunikacije, Nataša Brborović, istakla je zašto je praksa odlična prilika da studenti stečeno formalno znanje primjene u praksi:

„Program „Prva velika šansa“ je odlična prilika za sve mlade ljude koji su na putu ka izgradnji karijere, podstrek za dalje širenje znanja i produbljivanje iskustava na polju profesionalnog razvoja. Svaki dan je prilika za usvajanje novog znanja, novih vještina, lični razvoj, spoznaju radne etike, organizacije i korporativne kulture jednog velikog sistema. U periodu obavljanja prakse uz dobru organizaciju i motivaciju studenti će imati vremena za sve svoje obaveze na fakultetu. Moj savjet studentima šestog ciklusa programa „Prva velika šansa“ jeste da izvuku maksimum iz mnoštva prilika koje im se pružaju, da hrabro pristupe svakom zadatku i da vjeruju da će uspjeh uz trud i rad sigurno doći i biti prepoznat.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije