Analize

U oktobru promet industrije veći za 1,5 odsto

U oktobru promet industrije veći za 1,5 odsto
Foto: Ilustracija | U oktobru promet industrije veći za 1,5 odsto

​SARAJEVO - Ukupni desezonirani promet industrije u Federaciji BiH u oktobru veći je za 1,5 odsto u odnosu na septembar, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Na domaćem tržištu zabilježen je pad prometa industrije od 2,3 odsto, dok je na stranom tržištu zabilježen rast od 4,7 odsto.

U oktobru ove u odnosu na isti mjesec lani industrijski promet u FBiH, kalendarski prilagođen, veći je za 0,8 odsto.

U istom periodu na domaćem tržištu zabilježen je pad od 0,5 odsto, dok je na stranom tržištu zabilježen rast od dva odsto.

Ukupan promet energije u oktobru veći je za 8,8 odsto u odnosu na septembar, kapitalnih proizvoda veći za 2,6 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veći za 2,4 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veći za dva odsto, dok je ukupan promet intermedijarnih proizvoda ostao na istom nivou.

U oktobru ove godine u odnosu na isti mjesec lani ukupan promet kapitalnih proizvoda veći je za 18,1 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 12,7 odsto, dok je ukupan promet energije manji za 8,1 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,7 odsto, a intermedijarnih proizvoda za 1,4 odsto. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije