Analize

Pratite nas na Google news

U trgovini prehrambenim proizvodima promet u aprilu pao za 23 odsto

U trgovini prehrambenim proizvodima promet u aprilu pao za 23 odsto
Foto: Pixabay | U trgovini prehrambenim proizvodima promet u aprilu pao za 23 odsto
Fena

Ukupan promet trgovine na malo u BiH u aprilu ove godine, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 24,4 odsto u odnosu na mart ove godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) od 23 odsto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 21,2 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u aprilu zabilježio je pad od 24,5 odsto u odnosu na mart ove godine. Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima od 23,6 odsto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad prometa iznosio 24,8 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Na godišnjem nivou, ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u aprilu ove godine zabilježio je pad od 33,5 odsto u odnosu na isti mjesec lani. Promet prehrambenim proizvodima pao je za 20,5 odsto, dok je promet neprehrambenim proizvodima pao za 32,8 odsto u odnosu na april 2019.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 34,5 odsto u odnosu na april 2019. godine. Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 21,4 posto, a promet neprehrambenim proizvodima za 38,1 odsto u odnosu na isti mjesec predhodne godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije