Privreda

Addiko banka Banjaluka pokreće Addiko SME Akademiju za mala i srednja preduzeća

Addiko banka Banjaluka pokreće Addiko SME Akademiju za mala i srednja preduzeća
Foto: Ustupljena fotografija | Addiko banka Banjaluka pokreće Addiko SME Akademiju za mala i srednja preduzeća
Promocija

U cilju jačanja kapaciteta malih i srednjih preduzeća, Addiko Banka Banjaluka privrednoj zajednici i medijima je predstavila koncept Addiko SME akademije koja za cilj ima obuku ključnih ljudi, sadašnjih i budućih lidera u malim i srednjim preduzećima.

U pitanju je serija besplatnih interaktivnih radionica i obuka koje će voditi stručni konsultanti koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa malim i srednjim preduzećima, poboljšanju i unapređivanju njihovog poslovanja, značajan fond znanja i iskustva o svim problemima i izazovima sa kojima se poslovna zajednica suočava.

Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko Bank istakao je da je strateško opredjeljenje Addika poslovanje sa malim i srednjim preduzećima, te da ulaganje u znanja ključnih ljudi angažovanih u ovim preduzećima danas doprinosi izgradnji stabilnih partnera u budućnosti.

"Živimo u vremenu intezivne transformacije poslovanja u svakom segmentu, što predstavlja izazov, ali i šansu za napredak i razvoj preduzeća koja treba na adekvatan način da odgovore izazovima koji dolaze. Kroz razgovore sa našim klijentima, prepoznali smo da je profesionalni razvoj nasljednika i mladih menadžera jedan od ključnih prioriteta u razvoju naše ekonomije u budućem periodu. U tom smislu, odlučili smo da zajedno sa našim partnerima iz EFSE fonda za naše klijente obezbijedimo Addiko SME Akademiju kroz koju će budući donosioci odluka imati priliku da unaprijede svoja znanja i vještine iz oblasti liderstva, upravljanja finansijama, digitalnog marketinga i drugih oblasti koja će im pomoći da obezbijede bolje pozicioniranje sebe i svojih kompanija u budućnosti. Jer, znanje je rast", naglasio je Kondić.

Inicijativu Addiko Banke Banjaluka za osnivanjem Akademije kao dragocjenu prepoznao je Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) koji učestvuje u projektu kao sponzor, jer je svojim aktivnostima opredijeljen da pomogne lokalnim finansijskim sektorima u jačanju sposobnosti osiguranja adekvatnog i održivog finansiranja mikro i malih preduzeća (MSE), kao i za kreditiranje i unapređenje domaćinstva.

"Ova inicijativa je rezultat našeg nastojanja da osnažimo preduzetnički duh i unaprijedimo preduzetnički ekosistem u Bosni i Hercegovini. Zadovoljstvo nam je da Akademiju organizujemo zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom Addiko Bank Banjaluka koja je posvećena jačanju i razvoju malih i srednjih preduzeća", istakla je Vanja Cico, menadžer za investicije u Finance in Motion ispred Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu.

Addiko SME Akademija će se održati na tri lokacije -Banjaluka, Bijeljina, Jahorina, u periodu od juna do oktobra 2022. godine, te će obuhvatiti pet modula koji će se baviti liderstvom i komunikacijom, internim preduzetništvom i inovacija za MSP, razumijevanjem finansijskih koncepata, marketingom, prodajom i digitalnim marketingom, te upravljanjem stresom.

Učešće u Akademiji je besplatno, a svi zainteresovani mogu se do 10. juna 2022. vrlo jednostavno prijaviti putem sljedećeg linka: https://www.addiko-rs.ba/pravna-lica/addiko-sme-akademija/

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije