Privreda

Beogradska firma hoće da pokrene proizvodnju pomfrita u fabrici u Srebrenici

Beogradska firma hoće da pokrene proizvodnju pomfrita u fabrici u Srebrenici
Foto: Pixabay | Beogradska firma hoće da pokrene proizvodnju pomfrita u fabrici u Srebrenici

BANJALUKA - Vlasnik i direktor kompanije "Malbex Wbi" Beograd Milan Bjelić rekao je da ova kompanija zainteresovana da investira u pokretanje proizvodnje pomfrita u fabrici "Srebreničanka" u Srebrenici.

Bjelić je, koji je danas razgovaro sa premijerom RS Radovanom Viškovićem i načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem, naveo je da je investicijom planirano otvaranje novih radnih mjesta, otkup domaćeg krompira, te dalje proširenje kapaciteta fabrike.

Bjelić je upoznao Viškovića sa dosadašnjim uspješno realizovanim projektima ove firme u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i drugim zemljama.

Višković je podržao najavljeni investicioni projekt pomenute kompanije, te istakao da je Vlada spremana da pruži svu raspoloživu podršku ovoj kompaniji, navode iz Vlade RS.

Upoznao je vlasnika i direktora kompanije sa podsticajima koje Vlada daje investitorima u Republici Srpskoj, te istakao da Republika Srpska ima najstimulativnije poreske stope u okruženju, kao i najpovoljniju cijenu električne energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije