Privreda

"Crnogorsko ugostiteljstvo na kiseoniku, ubrzo će biti na respiratoru"

"Crnogorsko ugostiteljstvo na kiseoniku, ubrzo će biti na respiratoru"
Foto: Arhiva | "Crnogorsko ugostiteljstvo na kiseoniku, ubrzo će biti na respiratoru"
Tanjug

Ugostiteljska djelatnost je trenutno na kiseoniku, a ako aktuelne mjere protiv pandemije virusa korona potraju, biće ubrzo i na respiratoru, poručuju iz "Udruženja ugostitelja Crne Gore".

Oni traže adekvatnu finansijsku podršku, u suprotnom pozivaju sve one koji su pogođeni novim mjerama da uzmu učešća u organizovanju raznih vidova protesta, koje će, kako kažu, konkretizovati u međusobnoj saradnji, prenio je RTCG.

Donošenje novih epidemioloških mjera Ministarstva zdravlja svodi se na "kažnjavanje" ugostiteljskih objekata, što dovodi do postavljanja niza pitanja, poručuju iz "Udruženje ugostitelja Crne Gore".

Oni su pitali i da li je rad nekoliko zimskih turističkih objekata nekoliko mjeseci važnije od cjelokupne turističke privrede.

Mjere koje su bile na snazi do 10. februara za posljedicu su imale veliki broj turista kako domaćih tako i stranih u zimskim centrima na sjeveru što je za direktnu posljedicu imalo povećanje broja zaraženih u svim gradovima Crne Gore, a u konačnom pooštravanje mjera, naveli su iz Udruženja ugostitelja.

Da ne bi bilo nesporazuma, svaki potez koji doprinosi boljem poslovanju bilo kog privrednog subjekta podržavamo, pa se na mjeru kojom je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez PCR testa osvrćemo isključivo sa aspekta ekonomske politike i posljedica te politike koje se ogledaju, između ostalog i u zatvaranju pojednih gradova (Budva, Tivat itd.), istakli su oni.

Iz Udruženja pitaju i da li su nadležni organi uspjeli da uoče činjenicu da mjere kojima se ograničava rad ugostiteljskih objekata nisu imale apsolutno nikakav uticaj na broj oboljelih od virusa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije