Privreda

Lončarević: Turizam Srpske u ekspanziji

Lončarević: Turizam Srpske u ekspanziji
Foto: N.N. | Lončarević: Turizam Srpske u ekspanziji

BEOGRAD - Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević ocijenio je da će turizam u Srpskoj tek doživjeti ekspanziju zato što je Srpska, prema procjenama tur operatera, još uvijek neotkrivena destinacija, što je njena velika šansa, jer turisti uvijek traže nešto novo.

Govoreći o nastupu Turističke organizacije Republike Srpske (TORS) i više od 20 lokalnih organizacija na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na zajedničkom štandu, Lončarević je istakao da je njihov akcenat na promociji ljetne turističke sezone, budući da je zima na izmaku.

Podsjetivši da TORS i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji na Sajmu turizma u Beogradu godinama predstavljaju kompletnu turističku ponudu Srpske, Lončarević je objasnio da je na ovogodišnjoj manifestaciji fokus na promociji planinskog, avanturističkog i banjskog turizma.

"Naši banjski centri su itekako prepoznati u regionu po sadržajima koji nude. Za nas je bitno da se uspješno promovišemo na sajmu u Beogradu zato što iz Srbije u Srpsku dolazi najviše turista. Iz Srbije imamo oko 90.000 dolazaka i blizu 190.000 noćenja", rekao je Lončarević za Srnu.

On je istakao da je Srpska ostvarila rekordnu godinu i po broju dolazaka i po broju noćenja, jer je prvi put prešla cifru od milion gostiju.

Lončarević je ukazao da se turistička privreda na sajmu u Beogradu ne predstavlja samo u Srbiji, već i u cijelom regionu budući da se pojavljuje na manifestaciji koja ima i regionalni karakter.

On je rekao da su TORS i lokalne organizacije zadovoljne su dosadašnjom posjetom na zajedničkom štandu i interesovanjem turista za destinacije u Srpskoj.

"Mi učestvujemo i na drugim sajmovima. Prije Beograda, bili smo u LJubljani, a zanimljivo je da su se poklopili datumu održavanja ovog i sajmova u Minhenu i Budimpešti, gdje učestvuju naši predstavnici iz srpske, lokalne organizacije i agencije. U narednom periodu bićemo i na sajmovima u Banjaluci, Berlinu i u Beču", rekao je Lončarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije