Privreda

Mitrović: Početak radova na auto-putu Sarajevo-Beograd već na proljeće

Mitrović: Početak radova na auto-putu Sarajevo-Beograd već na proljeće
Foto: Anadolija | Mitrović: Početak radova na putu Sarajevo-Beograd već na proljeće

BANJALUKA - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović istakao je danas u Turskoj da se procjenjuje da će izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo početi na proljeće i koštati od dvije do 2,5 milijardi evra.

Mitrović je rekao za RTRS da će ova izgradnja biti finansirana turskim kreditom i omogućiti ekonomski razvoj, kao i da je Republika Srpska spremna za početak gradnje ovog puta na svojoj teritoriji.

On je rekao da bi u pomenutom poslu mogle da učestvuju i firme iz Srpske.

"Početak radova na ovom putu, odnosno na prvoj dionici od Rače do Bijeljine, moguće je očekivati već na proljeće", rekao je Mitrović.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik DŽaferović i Željko Komšić sastali su se juče u Ankari sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, te predsjednikom turskog Parlamenta Mustafom Šentopom.

Tokom posjete potpisani su sporazumi o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, kao i o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola, te Memorandum o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Kancelarije za investiranje Predsjedništva Turske o saradnji na promociji investicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije