Privreda

"Niskogradnja" prikuplja 2,5 miliona KM putem obveznica

"Niskogradnja" prikuplja 2,5 miliona KM putem obveznica
Foto: Niskogradnja | "Niskogradnja" prikuplja 2,5 miliona KM putem obveznica

LAKTAŠI - Na stranici Banjalučke berze objavljen je javni poziv za upis i uplatu treće emisije dugoročnih korporativnih obveznica kompanije "Niskogradnja" d.o.o. Laktaši.

Trećom emisijom emituje se 2.500 obveznica, pojedinačne nominalne vrijednosti 1.000 KM i ukupne nominalne vrijednosti emisije 2.500.000 KM.

Dospijeće emisije je 90 mjeseci od dana registracije emisije u Centralni registar hartija od vrijednosti. Kamatna stopa iznosi 4,20 odsto na godišnjem nivou. U prvih 12 mjeseci isplaćivaće se samo kamata (tzv. Grace period), dok će se u sljedećih 78 mjeseci isplaćivati glavnica i pripadajući dio kamate u jednakim mjesečnim anuitetima.

Emitent zadržava pravo na odustajanje od javne ponude obveznica i prekid emisije prije isteka roka za njihov upis i uplatu, kao i pravo na završetak postupka upisa i uplate obveznica ukoliko emisija bude u cijelosti upisana i uplaćena prije isteka roka utvrđenog za njihov upis i uplatu.

Metod trgovanja je kontinuirana javna ponuda, u skladu sa pravilima Banjalučke berze. Standard povećanja cijene je 0,01 KM.

Početak upisa i uplate obveznica je 17. februara 2022. godine. Upis i uplata obveznica traju 90 dana, zaključno sa 18. majom.

Niskogradnja je nedavno, prvom emisijom dugoročnih korporativnih obveznica javnom ponudom na Banjalučkoj berzi, emitovala ukupno 4.650 obveznica nominalne vrijednosti 1.000 KM po jednoj obveznici, ukupne nominalne vrijednosti emisije 4,65 miliona KM.

"Javna ponuda je završena 28. janura ove godine, pri čemu je upisano 4.650 obveznica, odnosno 100% od ukupnog broja obveznica koje su bile predmet javne ponude", saopšteno je iz Banjalučke berze.

Kompanija istovremeno provodi još jednu javnu ponudu obveznica koja je pokrenuta 13. januara i trajaće do 14. marta, a kojom namjerava osigurati 4.200.000 KM nuđenjem investitorima 4.200 obveznica po nominalnoj cijeni 1.000 KM.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije