Privreda

Plastenici za 20 poljoprivrednika u Kostajnici

Plastenici za 20 poljoprivrednika u Kostajnici
Foto: Pixabay/wiselywoven | Plastenici za 20 poljoprivrednika u Kostajnici

KOSTAJNICA - Opština Kostajnica bi trebalo do kraja mjeseca da potpiše ugovore sa 20 korisnika koji su ostvarili pravo na dodjelu plastenika, u okviru projekta "Ekonomsko osnaživanje mladih i žena", rekao je portparol ove opštine Aleksandar Pašić.

Pašić je podsjetio da je u martu načelnik opštine Nikola Janjetović sa humanitarnom organizacijom "Muslim eid" iz Sarajeva potpisao ugovor o realizaciji ovog projekta koji podrazumijeva dodjelu 20 plastenika sa sadnim materijalom i sistemom za navodnjavanje, te obuku za korisnike.

On je dodao da je u septembru raspisan javni poziv na koji su se prijavila 43 lica, a da je njih 20 ostvarilo pravo na dodjelu plastenika.

Prema njegovim riječima, vrijednost jednog plastenika je 2.575 KM, od čega sa 575 KM treba da učestvuje korisnik, 1.000 KM opština i sa 1.000 KM "Muslim eid".

Pašić je dodao da je rok za isporuku i montažu plastenika 30 dana.

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović danas je u Banjaluci sa ministrom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senkom Jujić potpisao ugovor vrijedan 23.000 KM koje će opština usmjeriti u sufinansiranje plasteničke proizvodnje.

Jujić je danas, osim Kostajnice, potpisala ugovore sa predstavnicima 10 opština o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave.

Riječ je opštinama Šamac, Han Pijesak, LJubinje, Vlasenica, Čajniče, Berkovići, Jezero, Novo Goražde, Rudo i Petrovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije