SP Qatar 2022.

Privreda

Prevoznici iz RS: Obustavićemo sav transport iz EU

Prevoznici iz RS: Obustavićemo sav transport iz EU
Foto: Ilustracija | Prevoznici iz RS: Obustavićemo sav transport iz EU
N.N.

Prevoznici iz Republike Srpske upozoravaju da će obustaviti sav transport ka i iz Evropske unije zbog dugotrajnih procedura koje je zbog virusa korona prevashodno uvela Hrvatska.

Predsjednik Udruženja prevoznika RS Nikola Grbić rekao je za televiziju "N1" da trpe velike gubitke, izlažu opasnosti vozače, čekaju po tri dana u Hrvatskoj kako bi se napravio konvoj, koji će hrvatske vlasti propustiti u Bosnu i Hercegovinu.

"Znamo kakve posljedice mogu biti ukoliko posegnemo za ovim mjerama. Posebno će biti teško zbog uvoza životnih namirnica. Tražimo sastanak sa Privrednom komorom RS, Vladom i Ministarstvom saobraćaja, kao i nadležnima u Savjetu ministara, Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, našim diplomatama. Sastanak smo inicirali što prije, nedjelju, ponedjeljak", naglasio je.

Grbić kaže da je neprihvatljivo ponašanje Hrvatske koja koridorima propušta kamionske konvoje, te vozače i robu zadržava i po tri dana.

Zbog svega očekuju da ih diplomatskim tokovima Bosna i Hercegovina pokuša zaštititi, te riješi probleme transporta roba sa susjedima, posebno Hrvatskom.

(N1)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije