Privreda

Privrednici Srpske se izborili protiv enormnog poskupljenja struje

Privrednici Srpske se izborili protiv enormnog poskupljenja struje
Foto: N.N. | Privrednici Srpske se izborili protiv enormnog poskupljenja struje

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske prihvatila je zahtjev Privredne komore RS da se svim privrednicima cijena električne energije spusti na 53 evra po megavat-času, saopšteno je iz Komore.

Trgovina, poljoprivreda, ugostiteljstvo, rudarstvo i još par djelatnosti su imali cijenu od 65 do 92 evra po megavat-času.

"Nakon svih preduzetih aktivnosti Privredne komore Republike Srpske prema Vladi Srpske i Elektroprivrede RS i sastanka koji je održan sa predstavnicima Elektroprivrede  na kojem su prisuatvovali predstavnici privrednih društava Tropik maloprodaja, Frukta trejd , Leburić komerc i Sloboprom, postignut je dogovor i Vlada je prihvatila sugestiju i prijedloge Privredne komore Republike Srpske", rečeno je u Privrednoj komori RS.

Oni su najavili da će se cijena električne energije za trgovce i ugostitelj izjednačiti sa ostalim potrošacima, odnosno biće na nivou  53 evra po magavat-času.

Ugovori i obavještenja koja su u međuvremenu stigla privrednicima biće stavljena van snage, a nove ugovore po dogovorenoj cijeni od 53 evra biće dostavljeni početkom 2022. godine .

Vezane vijesti:

Poskupljenje struje: Hoteli i trgovci traže 45 evra po megavat-času, ERS nudi 72

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije