Privreda

Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade Srbije

Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade Srbije
Foto: Facebook | Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade Srbije
Tanjug

BEOGRAD - Rio Tinto je večeras saopštio da je izuzetno zabrinut zbog izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da je ukinut prostorni plan za projekat "Jadar", te da se poništavaju svi pravni akti u vezi s projektom.

Tokom našeg rada na Projektu "Jadar“, uvijek smo poštovali zakone Republike Srbije, navodi se u saopštenju kompanije Rio Tinto.

"Razmatramo pravne osnove za donošenje ove odluke i implikacije koje ona može imati na naše aktivnosti i naše ljude u Srbiji", poručuju iz kompanije.

Premijerka Srbije je ranije saopštila da je Vlada na današnjoj sjednici ukinula uredbu i prostorni plan područja posebne namjene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit, od 13 februara 2020. godine, te da su time poništeni i svi pravni akti koji su vezani za Rio Tinto, sve dozvole, rešenja, odluke i ostalo.

Ona je na konferenciji za medija nakon sjednice Vlade poručila da je odluka o tome da se stavi tačka na projekat "Jadar" konačna.

"Mi se Rio Tinta ne plašimo, mi smo ovde zbog našeg naroda i naše zemlje, neka rade (Rio Tinto) šta misle da je najbolje da rade, ovo je konačna odluka vlade", poručila je Brnabić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije