Privreda

Saniran dio pukotina na najvišem mostu u BiH (FOTO)

Saniran dio pukotina na najvišem mostu u BiH (FOTO)
Foto: JP Autoceste FBiH/Facebook | Saniran dio pukotina na najvišem mostu u BiH (FOTO)

SARAJEVO - Na mostu Počitelj završeno je otklanjanje nedostataka polja 4, a uskoro će se nastaviti s otklanjanjem nedostataka i na preostalim zahvaćenim dijelovima rasponske konstrukcije, saopšteno je iz JP "Autoceste FBiH".

Time se, kako navode, most vraća u projektovano stanje, što znači da će imati istu nosivost, upotrebljivost i trajnost kao što je predviđeno glavnim projektom.

"Paralelno s radovima otklanjanja nedostataka rade se i pripreme za postavljanje ograda, prelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova. Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega par mjeseci, a kompletan most do početka ljetne sezone", dodaje se u saopštenju.

Početkom avgusta prošle godine javnost je saznala da se pojavila pukotina na mostu Počitelj. Prije toga, bilo je planirano da most bude završen na jesen 2023. godine.

Inače, visinom od preko 100 metara i dužinom od skoro kilometar, most Počitelj je jedan od najviših mostova u regionu što ga čini i jednim od najkompleksnijih objekata na cijelom Koridoru 5c.

Izgradnjom ovog mosta se premoštava magistralni put M-17, rijeka Neretva i željeznička pruga Sarajevo-Ploče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije