Privreda

Pratite nas na Google news

Siniša Adžić novi predsjednik Uprave Nove banke

Siniša Adžić novi predsjednik Uprave Nove banke
Foto: N.N. | Siniša Adžić novi predsjednik Uprave Nove banke
Tatjana Rogulja

BANJALUKA - Nadzorni odbor Nove banke a.d. Banjaluka donio je odluku kojom je za predsjednika Uprave banke imenovan Siniša Adžić, diplomirani ekonomista iz Banjaluke.

Kako je objavljeno na Banjalučkoj berzi, Adžić je imenovan na period do 31. decembra 2022. godine, odnosno do isteka mandata prethodno imenovanih članova Uprave banke.

Nadzorni odbor usvojio je i odluku po kojoj će, pored Adžića, Upravu ove banke u narednom periodu činiti i članovi Jasna Zrilić, Dejan Vukosavljević i Borislav Trampa.

Predmetne odluke se primjenjuju počev od 19. februara 2021. godine.

Kako je ranije objavila Nova banka, Siniša Adžić ima dugogodišnje iskustvo u bankarstvu i na poziciju predsjednika Uprave dolazi iz UniCredit Bank Mostar, gdje je obavljao funkciju izvršnog direktora i člana Uprave za korporativno i investiciono bankarstvo. Prije toga, bio je član Uprave UniCredit Bank Banjaluka nadležan za korporativno i investiciono bankarstvo te maloprodaju.

"Na čelo najveće domaće banke Adžić dolazi u trenutku kada njena aktiva iznosi 2,23 milijarde KM, dok kapital iznosi 181 milion KM. Krajem decembra banka je uspješno dokapitalizovana putem javne ponude akcija na berzi, s ciljem povećanja osnovnog kapitala i stope regulatornog kapitala, u skladu sa strateškim planom", saopšteno je iz ove banke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije