Privreda

Trivić: Privreda BiH ne može preživjeti bez sredstava Centralne banke

Trivić: Privreda BiH ne može preživjeti bez sredstava Centralne banke
Foto: Arhiva | Trivić: Privreda BiH ne može preživjeti bez sredstava Centralne banke

BANJALUKA - Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, rekao je da privreda BiH ne može preživjeti bez sredstava koja postoje u Centralnoj banci BiH.

"Vrlo je bitno da sredstva CBBiH budu raspoloživa kako bi se održala potrošnja u BiH i likvidnost privrede. Tu odluku trebamo što prije i zajedno sa kolegama iz Federacije ćemo raditi da do toga dođe", rekao je Trivić dodajući da je to jedan od najvećih resursa za rješavanje problema.

Trivić je najavio da će sa bankarskim sektorom u Republici Srpskoj ići na razgoovre o obezbjeđenju sredstava za održavanje tekuće likvidnosti te da su najviše ugroženi sektori trgovine, turzima, saobraćaja i oni bazirani na izvoz.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, rekao je da je najveći problem koji se nije ni počeo rješavati štete koje su svakim danom sve veće, a tu su i plate za one koji ne rade zbog mjera koje su propisane.

"Postigli smo saglasnost i podržaćemo da se koriste sredstva Centralne banke BiH. Sve države su izdvojile desetine milijardi evra upravo za ove svrhe i ne smijemo u jednom momentu dozvoliti sebi da će se problem plata radnika koji su ostali bez posla prepusti samo privrednicima i  poslodavcima", rekao je Đurić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije