Privreda

Pratite nas na Google news

U "Alumini" šiju maske za potrebe radnika

U "Alumini" šiju maske za potrebe radnika
Foto: N.N. | U "Alumini" šiju maske za potrebe radnika
Srna

ZVORNIK - Proizvodnja zaštitnih maski počela je u Odjeljenju za konfekciju i šivenje filter vreća u kompaniji "Alumina", saopšteno je danas iz te zvorničke kompanije.

U "Alumini" su odlučili da u sopstvenoj režiji obezbijede višekratne maske radi preventivne zaštite zaposlenih od prenošenja i širenja virusa korona.

"Do sada je sašiveno oko 2.000 zaštitnih maski za sve službe u `Alumini`, čiji radnici moraju koristiti maske usljed obaveza posla i kontakata sa trećim licima u novonastaloj situaciji izazvanoj virusom korona", rekao je Rajko Aleksić, direktor Sektora proizvodnja glinice u "Alumini", u okviru koga radi i Odjeljenje za konfekciju i šivenje filter vreća.

Aleksić je naveo da je, u saradnji sa predstavnicima Sektora integrisane zaštite, nabavljen potrebni materijal i urađen šablon maski, tako da su u što kraćem periodu obezbijeđene prve količine ovih zaštitnih sredstava.

U Sektoru proizvodnja glinice naglašavaju da su radnice u Odjeljenju za konfekciju i šivenje filter vreća svojim primjerom pokazale istinski patriotizam prema fabrici u ovim teškim prilikama.

Da bi odgovorile ovom novom izazovu, Stanojka Stuparević je za potrebe šivenja zaštitnih maski donijela svoju kućnu mašinu "singericu", dok je mlađa koleginica Milka Stanojević ranije zaključila porodiljsko bolovanje i tako su zajedno, pored redovnih obaveza, prionule na posao kako bi uradile što više ovih platnenih artikala, navodi se u saopštenju.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i mi samo radimo ono što znamo", rekla je Stuparevićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije