Privreda

U Bratuncu Međunarodni sajam "Dani maline 2023"

U Bratuncu Međunarodni sajam "Dani maline 2023"
Foto: Ilustracija | U Bratuncu Međunarodni sajam "Dani maline 2023"

U Bratuncu će 9. juna biti otvoren dvodnevni 5. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma pod nazivom "Dani maline 2023".

Tokom ceremonije otvaranja u Sportskoj dvorani u Bratuncu, posjetiocima će se obratiti ministar trgovine i turizma u Vladi Srpske Denis Šulić, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, kao i drugi brojni gosti i zvanice.

Sajam ove godine bilježi rekordan broj izlagača, a posjetiocima je priređena je bogata gastro ponuda uz degustaciju jela i pića iz Srednjeg Podrinja i Birča, vrijedne robne nagrade kao i drugi sadržaji koji su definisani programom.

Za poljoprivredne proizvoađače kao i za one koji žele da se bave seoskim turizmom, organizovane su stručne radionice i panel predavanja na kojima će govoriti profesori Aleksandar Leposavić i Slobodan Milenković.

Pored izložbenog dijela Sajma posjetioci i gosti ove manifestacije imaće priliku da prisustvuju i dva gastro takmičenja i to - izbor najboljeg kolač od maline, kao i takmičenje u spremanju kotlića koje će se održati na Rajskoj plaži. Takođe, biće priređena izložba likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola iz Bratunca, kao i maskenbal u kome će učestvovatni mališani dječijeg vrtića ''Radost'' u Bratuncu.

Za subotu je planirana i kinološka smotra ''Izložba pasa svih rasa - 2023'' na platou SŠC-a, zatim izbor najljepšeg balkona i dvorišta.

Za Bratunčane i sve goste ovog grada predstoji izuzetno bogat i sadržajan vikend, a organizatori garantuju dobru organizaciju koju neće pokvariti ni eventualno loši vremenski uslovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije