Privreda

Pratite nas na Google news

U Cazinu se proizvode dezinfekcijski tuneli, prvi u funkciji od sutra

U Cazinu se proizvode dezinfekcijski tuneli, prvi u funkciji od sutra
Foto: Fena | U Cazinu se proizvode dezinfekcijski tuneli, prvi u funkciji već od sutra
Fena

CAZIN - Prvi dezinfekcijski tunel na području Unsko-sanskog kantona (USK) trebao bi već sutra biti postavljen u centru Cazina.

Proizvodnju dezinfekcijskoh tunela potpisuje lokalna firma HH Inox.

"Izuzetan primjer, s obzirom da se radi o projektu zdravstvene zaštite građana koja nam je prioritet, međutim i vrijedan iskorak za domaću privredu u ovim vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa. Ova naša firma je krenula s proizvodnjom dezinfekcijskih tunela s namjerom da zadrže radnike i proizvodnju, tako da je logično da Grad Cazin prvi podrži njihov proizvod i rad", riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Najnoviji proizvod u asortimanu firme HH Inox plasiran je s ciljem pružanja podrške lokalnoj zajednici u vanrednim okolnostima, te očuvanja 35 radnih mjesta.

"Dezinfekcijski tunel predstavlja čvrstu instalaciju s mehanizmom, koji u vidu spreja ispušta dezinfekcijsko sredstvo na osobu unutra. Korisnik tunela stoji na podlozi, koja je također dio procesa dezinfekcije. Riječ je o čvrstom dijelu koji dezinficira obuću i 16 prskalica za denzifekciju odjeće, odnosno osobe. Fotosenzitivna aktivacija je uključena i sve skupa predstavlja koristan i efikasan system", kazao je poslovođa firme Osman Gazibara.

Iz cazinske firme potvrđeno je i da već ima još zainteresovanih za narudžbu dezinfekcijskih tunela, osim Grada Cazina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije