Privreda

Višković: Proizvodnja hrane u prvom planu Vlade Srpske

Višković: Proizvodnja hrane u prvom planu Vlade Srpske
Foto: Srna | Višković: Proizvodnja hrane u prvom planu Vlade Srpske

BIJELJINA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je proširenje kapaciteta mesne industrije "ZP komerc" u Vršanima kod Bijeljine značajno za ovaj dio Srpske, te istakao da je proizvodnja hrane u prvom planu Vlade Republike Srpske.

"Uvijek kada se otvaraju nova radna mjesta predstavnici institucija treba da budu sa našim ljudima i podrže takve inicijative", rekao je Višković novinarima u Vršanima.

On je naveo da je otvaranjem novog proizvodnog pogona kompanija "ZP komerc" obezbijedila 20 novih radnih mjesta, a investicija premašuje šest miliona KM.

"Kompanija ima dva važna sertifikata - Hasap i Halal, što znači da će biti u poziciji da izvozi, ne samo za evropsko, nego i tursko tržište", rekao je Višković.

On je istakao da ovaj kompanija ima razvijene proizvodne kapacitete, veliku proizvodnju tovnih svinja, na godišnjem nivou gotovo 38.000 tona, te više od 7.000 tovnih junadi.

"To dovoljno govori o ozbiljnosti ove porodične kompanije", rekao je Višković novinarima prije otvaranja novog pogona "ZP komerca".

On je napomenuo da će ova firma i dalje imati podršku Vlade Srpske.

"Ne treba pominjati da smo pomagali i pomažemo naše poljoprivredne proizvođače i prerađivače, a posebno prehrambenu industriju, posebno u eri kriza - prvo kovida, a sada takozvane ukrajinske", rekao je Višković.

Višković je rekao da je ta kriza u velikoj mjeri poremetila funkcionisanje ekonomije, u smislu rasta svih energenata, galopirajuće inflacije, zbog čega proizvodnja hrane i jeste u prvom planu Vlade Republike Srpske.

"Danas sam tu da podržim ove ljude. Svih ovih godina smo podržavali naše poljoprivredne proizvođače, što ćemo i nastaviti", rekao je Višković i napomenuo da "ZP komercu" želi još mnogo uspjeha, jer sa novim pogonom zapošljavaju više od 220 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije