Privreda

Vlada uplatila minimalce i doprinose za sve radnike "Beme"

Vlada uplatila minimalce i doprinose za sve radnike "Beme"
Foto: Arhiva / Ilustracija | Vlada uplatila minimalce i doprinose za sve radnike "Beme"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uplatila je minimalne plate i doprinose za svih 1.100 zaposlenih u banjalučkoj fabrici obuće "Bema" za april, tokom kojeg fabrika nije radila, saopšteno je iz ove firme.

"Nisam ni sumnjao u obećanje (srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada) Dodika i premijera Srpske (Radovana) Viškovića, te im ovom prilikom zahvaljujem za brigu o ovako velikoj fabrici tokom nesreće koja je zadesila sve nas. Zahvaljujem i Poreskoj upravi Republike Srpske i (ministru finansija Srpske) Zori Vidović, koji su učestvovali u ovom procesu", rekao je tehnički direktor "Beme" Marinko Umičević.

On je istakao da za 16 godina rada plata u "Bemi" nije zakasnila nijedan jedini dan, te da su svi doprinosi i porezi plaćani redovno, kao i sve obaveze prema dobavljačima.

U saopštenju se navodi da je "Bema" tokom aprila imala gubitak od 1,5 milion KM za 26 dana, koliko se nije radilo.

"Proces proizvodnje je zaustavljen zbog incidenta koji su prouzrokovali predsjednik gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković i njegov kolega Ivan Begić, a dijelom zbog nedostatka repromaterijala. Nadam se da se situacija zaustavljanja proizvodnje neće ponoviti u budućnosti, te da će sve teći kako smo navikli, a da će se plate zarađivati", kaže Umičević.

U saopštenju "Beme" se navodi da je ovaj "bajpas" Vlade od oko 800.000 KM velika podrška za tu fabriku i da joj je omogućio likvidnost i stabilnost za dalji rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije