Privreda

Wizz Air od jula iz Beograda leti na devet novih destinacija

Wizz Air od jula iz Beograda leti na devet novih destinacija
Foto: Tanjug/AP | Wizz Air od jula iz Beograda leti na devet novih destinacija

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air od sredine jula uspostavlja devet novih linija iz Beograda i letjeće do Hamburga, Brisela, Barselone, Kelna, Milana, Turka, Lisabona, Fridrihshafena i Osla, saopštio je danas u Beogradu izvršni direktor te kompanije Jozef Varadi.

On je na konferenciji za medije na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" najavio i da Wizz Air širi flotu aviona u Srbiji time što će beogradskoj bazi početkom jula biti dodat novi avion erbas A321.

Varadi je kazao i da će u avgustu i druga dva aviona A320 Wizz Aira u Srbiji biti zamijenjena istim modelom erbas 321.

Širenjem flote u Srbiji, Wizz Air će 2020. godine imati tri aviona sa sjedištem u Srbiji u kojima će biti zaposleno više od 70 članova posade, a godišnji kapacitet zamjenom aviona je 1,31 milion sjedišta.

Wizz Air će sa novih devet linija od sredine jula ukupno nuditi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva srpska aerodroma: 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša.

Na nove destinacije i širenje flote, ističe Varadi, kompanija se odlučila zbog dobrog poslovanja u Srbiji i time što putnici iz te zemlje, kaže, preko te avio-kompanije traže kartu i mjesto više, ali i nove destinacije.

Istakao je i da je od početka poslovanja u Srbiji ta kompanija prevezla pet miliona putnika.

Uprkos najavama pojedinih kompanija da će cijene avio-karata zbog pandemije virusa korona biti skuplje, Varadi najavljuje da se u kompaniji Wizz Air to neće dogoditi, već, kaže, da će karte biti jeftinije.

Prema njegovim riječima, to će biti način da se putnici motivišu i da im se vrati povjerenje da ponovo putuju avionom.

Varadi ističe da su upravo niske cijene ono što ih razlikuje od drugih avio-kompanija i zbog čega uspijevaju da u teškim vremenima održe likvidnost i profitabilnost, dodajući da ih je ta politika održala i u vrijeme najvećeg udara virusa korona.

Varadi je najavio i niz pojačanih higijenskih mjera kako bi se osiguralo zdravlje i bezbjednost putnika i osoblja u vrijeme pandemije virusa korona.

Kao dio novih protokola, tokom ljeta, kabinsko osoblje i putnici moraju da nose zaštitne maske, a kabinsko osoblje takođe mora da nosi rukavice.

Avioni Wizz Aira redovno prolaze kroz proces industrijskog čišćenja suvom maglom sa antivirusnim rastvorom i nakon strogog dnevnog rasporeda čišćenja, svi avioni se dezinfikuju tokom noći s istim antivirusnim rastvorom.

Sanitarne vlažne maramice daju se svakom putniku po ulasku u avion, svi magazini su uklonjeni iz aviona i preporučuje se da se svaka kupovina u avionu obavi beskontaktnim plaćanjem, a od putnika se traži da poštuju mjere fizičkog distanciranja.

Varadi je istakao i da su pojedinima istraživanja na fakultetima pokazala da je letenje avionom bezbjednije nego odlazak u prodavnicu ili kod frizera.

Smatra da to nije dobro za tu branšu, jer na taj način, kaže Varadi, države čuvaju kompaniju koja nije likvidna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije