Tržište

"Amazon" počinje isporuke uz pomoć dronova

"Amazon" počinje isporuke uz pomoć dronova
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | "Amazon" počinje isporuke uz pomoć dronova

SAN FRANCISKO - "Amazon" planira da kasnije ove godine počne isporuke nekih od kupljenih premeta korištenjem dronova, saopštio je danas američki gigant elektronske trgovine.

Suparnički trgovinski lanac "Volmart" već nudi isporuku uz pomoć dronova, a u maju je objavio da je korištenje ove usluge dramatično skočilo, pa će ona biti proširena na šest država do kraja godine, sa potencijalom da se na ovaj način godišnje isporučuje milion paketa.

"Amazon" je za početak svog programa odabrao grad Lokfor, u sjevernom dijelu Kalifornije. Kupci će moći da se prijave besplatno za ovu uslugu, objavila je kompanija, prenosi AFP.

"Amazon" navodi da će naručeni predmeti koji mogu da se transportuju vazduhom biti upakovani, prevezeni dronom do adrese za isporku i da će potom paket biti otkačen sa bezbjedne visine. Dron se potom vraća u svoju bazu.

Kompanija napominje da je razvila sofisticirani sistem koji omogućava njenim dronovima da detektuju i izbjegavaju avione, ljude, kućne ljubimce i druge prepreke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije