Tržište

Bihaćka mljekara proširuje proizvodni asortiman: "Meggle" će proizvoditi maslac

Bihaćka mljekara proširuje proizvodni asortiman: "Meggle" će proizvoditi maslac
Foto: N.N. | Bihaćka mljekara proširuje asortiman: "Meggle" će proizvoditi maslac

​BIHAĆ - Mljekara "Meggle" iz Bihaća uskoro će započeti s proizvodnjom maslaca, čime će biti proširen proizvodni asortiman te firme.

Prema riječima direktora ove mljekare, Kemala Hrnjića, oni će biti jedina firma kćerka njemačke kompanije "Meggle" izvan granica te zemlje koja će proizvoditi ovaj mliječni proizvod.

"Ovo je još jedna potvrda našeg rada i kvaliteta proizvoda, a ono što treba istaći jeste da je proizvodnja maslaca u Bosni i Hercegovini praktično zanemariva. Sem toga, zbog smanjenja proizvodnje mlijeka u čitavoj Evropi, cijena maslaca na tržištu je značajno porasla", istakao je Hrnjić.

Inače, ova mljekara, koja je najveći otkupljivač mlijeka na području Unsko-sanskog kantona, bilježi porast proizvodnje. U prvih devet mjeseci ove godine, od proizvođača je otkupljeno i prerađeno 2,2 miliona litara mlijeka, što je povećanje od šest posto u odnosu na isti period prošle godine.

"Poslije nekoliko godina u kojima smo bilježili pad proizvodnje mlijeka, imamo tendenciju porasta proizvodnje, što raduje. Tome je, svakako, pogodovala i naša politika postepenog povećanja otkupnih cijena, čime je stabilizovana proizvodnja mlijeka." 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije