Tržište

Komercijalna banka i službeno Poštanska štedionica

Komercijalna banka i službeno Poštanska štedionica
Foto: Arhiva | Komercijalna banka i službeno Poštanska štedionica

BANJALUKA – Komercijalna banka u Banjaluci i službeno je promijenila naziv u Banka Poštanska štedionica.

Okružni privredni sud u Banjaluci donio je rješenje o registraciji kojim se u Registar poslovnih subjekata upisuje promjena osnivača i promjena poslovnog imena kod Akcionarskog društva Komercijalna banka Banjaluka, objavljeno je na Banjalučkoj berzi.

Društvo koje u Republici Srpskoj ima 18 poslovnih jedinica ubuduće će poslovati pod imenom Banka Poštanska štedionica (BPŠ), akcionarsko društvo Banjaluka, a osnivač sa 100 odsto akcija je Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd.

Ugovor o kupoprodaji Komercijalne banke Banjaluka, Banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka a.d. Beograd potpisale su 27. oktobra 2021. godine, a kupovina 100 odsto akcija na Banjalučkoj berzi realizovana je po dobijanju saglasnosti regulatornih tijela: Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Narodne banke Srbije i Komisije za zaštitu konkurencije Srbije.

Prema podacima Banjalučke berze, predmet kupoprodaje u takozvanoj blok transakciji bilo je 60.000 akcija, po pojedinačnoj cijeni od 717,14 konvertibilnih maraka, u ukupnoj vrijednost od 43 miliona maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije