Tržište

Korona oborila posao više od poplava

Korona oborila posao više od poplava
Foto: N.N. | Korona oborila posao više od poplava

DOBOJ - Pandemija virusa korona nam je više štete nanijela u poslovanju nego katastrofalne poplave 2014, požalili su se u štampariji Udruženja distrofičara regije Doboj.

"A ni lokalne zajednice i javna preduzeća nisu poštovali zakonsku obavezu da 20 odsto blokovske robe i usluga štampanja ugovaraju kod nas", dodaju oni.

"Kad je bila poplava - oporavili smo se. Onda su ljudi dolazili i tražili, sve je trebalo, a sada svako radi ono najnužnije što mu treba, tako da se baš osjetilo da je posao opao... Možemo sve raditi, svu papirologiju, blokovsku robu, štampu, sve što je u okviru štampe, sito i ofset štampe jer imamo sada savremenu opremu i velike plotere", kaže Nada Stuhli, predsjednica Udruženja distrofičara regije Doboj.

Svoje probleme su iznijeli dobojskom gradonačelniku Borisu Jeriniću, koji je obećao da će uticati na svoje kolege iz drugih lokalnih zajednica dobojske regije.

"I da svi preuzmu svoju zakonsku obavezu, a to je onih 20 odsto sredstava koje treba da nabavljaju upravo od ovog udruženja. Ja mislim da je moguće da se malo više potrudimo kako bismo više koristili usluge distrofičara i sve što mogu da ponude. Treba da upravo iz te solidarnosti jednih prema drugima njihov trud nagradimo i motivišemo ih da budu još konkurentniji", kazao je Jerinić.

Štamparija Udruženja distrofičara zapošljava osam radnika, od kojih su njih pet osobe s invaliditetom. Slaven Rakanović kaže da mu kao osobi s invaliditetom puno znači rad u štampariji jer se osjeća korisno.

"Moj posao je da pripremim materijal za štampu, da dizajniram logotipe i sve ostale materijale da spremim za štampu. Dugo sam bio na obuci i još sam kod kolege Baneta na poslovima grafičke pripreme i sito štampe", rekao je Rakanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije