Tržište

Meksički preduzetnik proizvodi toalet papir 'Tramp'

Meksički preduzetnik proizvodi toalet papir 'Tramp'
Meksički preduzetnik proizvodi toalet papir 'Tramp'

Nezadovoljni meksički preduzetnik razočaran imigracionom politikom Donalda Trampa odlučio je da se osveti američkom predsjedniku lansiranjem novog brenda toalet-papira.

Osmijeh na pakovanju rolni toalet-papira, uz frizuru koja je postala zaštitni znak Donalda Trampa i podignut palac nagore, postali su zvanični logo nove robne marke toalet-papira. Meksički preduzetnik Antonio Batalja nazvao je svoj novi patentirani proizvod imenom aktuelnog američkog predsjednika.

Moto proizvoda je "mekoća bez granica“ a na omotu rolni toalet-papira piše "ovo je jedini zid koji smo spremni da platimo“ što su reference na Trampova obećanja u kampanji. Tramp je insistirao na izgradnji zida na meksičko-američkoj granici koji bi spriječio protok migranata, i govorio je da će natjerati meksičku vladu da ga plati.

Batalja je objasnio za "Sputnjiku mundo“ da je na ovu ideju došao ne bi li "društveno i miroljubivo“ odgovorio na Trampove uvrede na račun Meksikanaca tokom predizborne kampanje.

"Želio sam da uradim nešto što će dobiti pozitivnu povratnu informaciju i pomoći migrantima, ljudima koje je Tramp uvrijedio svojim komentarima“, rekao je on.

Batalja je objasnio da njegov projekat nije samo komercijalni i da će dio prihoda ići za pomoć meksičkoj zajednici u SAD.

Ispočetka, Batalja je želio da patentira odjeću ili obuću sa Trampovim imenom, ali nakon što je otkrio da takve robne marke već postoje u Sjedinjenim Državama, preorijentisao se na toalet-papir.

"Uzimajući u obzir veliki broj opcija, odabrao sam toalet-papir jer je to smiješna roba koja može biti interesantna ljudima uz širenje ideje. Uz to, ne rugam se Trampu, jer to nije vrsta toalet-papira sa njegovim likom na listićima (kakva već postoji u SAD)“, rekao je preduzetnik.

Novi toalet-papir trebalo bi da se pojavi u meksičkim prodavnicama za nekoliko mjeseci.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije