Tržište

Oduzeta veća količina duvanskih proizvoda vrijednosti 150.000 KM

Oduzeta veća količina duvanskih proizvoda vrijednosti 150.000 KM
Foto: UIO | Oduzeta veća količina duvanskih proizvoda vrijednosti 150.000 KM

​BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojene akcija oduzeli su 670 kg sitno rezanog duvan i 12.000 paklica cigareta u vrijednosti 150.000 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Odsjeka za provođenje propisa RC Sarajevo, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja na osnovu prikupljenih operativnih informacija sa terena, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a KS, MUP-a ZDK i MUP-a RS u nekoliko odvjenih akcija na području Regionalnog centra Sarajevo, izvršili su oduzimanje 670 kilograma sitno rezanog duhana i 12.000 paklica cigareta. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 150.000 KM.

Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a ista je bila namjenjena za ilegalnu prodaju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Protiv lica od kojih je oduzet rezani duhan i cigarete izvršit će se procesuiranje kod mjesno nadležnih sudova u prekršajnom i krivičnom postupku.

Protiv počinioca biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije