Tržište

U "Hercegovačkoj radionici" sve na prirodnoj bazi

U "Hercegovačkoj radionici" sve na prirodnoj bazi
Foto: N.N. | U "Hercegovačkoj radionici" sve na prirodnoj bazi

TREBINJE - Trebinjka Aleksandra Delić, proizvođač ljekovitih i kozmetičkih preparata, otvorila je, zajedno s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, "Hercegovačku radionicu", objekat u kome će ubuduće prodavati svoju bogatu paletu prizvoda koje pravi po starinskoj recepturi.

U pitanju je oko 40 proizvoda porodice Delić, sredstava za higijenu i njegu tijela na biljnoj bazi, krema, kupki, zubnih pasti, regeneratora - bez konzervansa i hemikalija.

"Mi smo već na putu da uskoro otvorimo mali pogon, odnosno malu liniju proizvodnje kozmetike, koju smo dosad, svi u porodici, radili ručno, tako da ćemo moći odgovoriti i na neke veće porudžbe", kazala je Delićeva.

Ćurić kaže da je njen primjer klasičan slučaj podrške lokalne uprave pokretanju sopstvenog biznisa te da se nada da će Delići, nakon prvog objekta, svoj posao proširiti, s obzirom na to da je u pitanju zaista vrijedna porodica.

"Mi smo im pomogli u okviru projekta pomoći lokalne zajednice samozapošljavanju, a takav javni poziv smo uputili i prije nekoliko dana, sa iznosom pomoći do 15.000 maraka po jednom zaposlenom, gdje se polovina ulaže u opremu", kazao je Ćurić, podsjetivši da je subvencijama u Trebinju već zaposleno preko 600 ljudi.

Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Trebinje, u sklopu kojeg djeluje "Hercegovačka kuća", na čijim policama se nalaze i proizvodi Delića, istakao je na otvaranju da je saradnja s ovom porodicom jako dobra i da su svi kupci izuzetno zadovoljni.

Svi preparati porodice Delić posjeduju sertifikat o zdravstvenoj ispravnosti Zavoda za javno zdravstvo Banjaluka, a osim kozmetičkih, dobar dio njih ima primjenu i u ljekovite svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije