Književnost

Aforizmi Milada Obrenovića zlata vrijedni

 Aforizmi Milada Obrenovića zlata vrijedni
Aforizmi Milada Obrenovića zlata vrijedni

ROGATICA - Književnik Milad Obrenović iz Rogatice, može da se pohvali sa 36 nagrada, a posebno je ponosan na dvostruki "Zlatni aforizmom".

 Riječ je o priznanju koje dodjeljuje Udruženje ratnika i potomaka Umjetničke kolonije "Mihajlo B. Protić" iz Čačka, piše Glas Srpske.

Nisku priznanja ove godine Obrenović je obogatio i novim. Povodom Svetog Trifuna, 14. februara, na konkursu Kluba umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada pripala mu je prva nagrada i diploma za najsenzualniju ljubavnu pjesmu na temu "Čežnjom te zovem". Rogatički književnik osvojio je žiri pjesmom "Nada".

Prvom nagradom okitio se i na Svjetski dan šale - 1. aprila, a pozlaćeni aforizam došao je drugi put za najoriginalniju satiričnu pjesmu i najbolji epigram na 13. javnom konkursu humora i satire "Koliko smo (pro)pali". Nagrađeni radovi ovog pjesnika i satiričara nalaze se i u elektronskom zborniku organizatora konkursa, mrkonjićkog Kluba umjetničkih duša.

Nije izostalo priznanje ni na 11. Međunarodnom festivalu humora i satire "Bijeljina 2014" odakle se Obrenović vratio sa "Velikom plaketom" za doprinos satiričnom stvaralaštvu na srpskom jeziku u organizaciji.

‘’Ovo je za mene jedna od najdražih nagrada. Posebno me raduje što je na istom festivalu nagrađen i veliki srpski satiričar poznat širom Evrope Aleksandar Baljak’’, kaže Obrenović osvrćući se na festival u organizaciji bijeljinskog Udruženja aforističara "1. april" sa Grujom Lerom na čelu.

Obrenovićevi radovi su posljednjih nekoliko mjeseci ušli u pet zbornika koji su objavljeni u Nišu, Subotici, Čačku, Vukosavlju i Bijeljini. Nagrađen je i u Vršcu, Ćupriji, Titelu, Vrbasu, Požegi i Zlatiboru.

Sa novim knjigama nedavno se predstavio ljubiteljima pisane riječi u Višegradu u organizaciji Narodne biblioteke "Ivo Andrić" kada je promovisao dvije poetske zbirke za djecu. Riječ je o djelima "Ko je jajetu tata" i "Čudo neviđeno".

Najmlađi čitaoci  

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović ističe da Milad Obrenović u svojoj poeziji za djecu iskazuje veliku iskrenost prema najmlađim čitaocima. Dodaje da ovaj pisac dobro odabranim temama stvara pjesničku sliku koja  na šaljiv, ali i bajkovit način uči i podstiče djecu  na razmišljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije