Književnost

Bajagina "Brojalica" premijerno na Vulkanovom sajmu knjiga

Bajagina "Brojalica" premijerno na Vulkanovom sajmu knjiga
Foto: Arhiva | Bajagina "Brojalica" premijerno na Vulkanovom sajmu knjiga

Bliži se Vulkanov Sajam knjiga prvi put u Srbiji od 18. do 24. oktobra, a iz ove izdavačke kuće izdvajaju novi naslov uskoro u knjižarama - "Brojalica" iz pera muzičara Momčila Bajagića Bajage.

Vulkan izdavaštvo u ovom periodu organizuje ne samo uživo sajam pisane riječi u svih 28 knjižara, već i na dva sajta www.vulkani.rs i www.knjizare-vulkan.rs .

Tako se može naručiti iz svog doma ili kupiti uživo nova slikovnica jednog od najpoznatijih pop rok muzičara sa ovih prostora Bajage, koji će obradovati najmlađe neobičnom knjigom.

Zamišljena je kao edukativna igra, i na taj način "Brojalica" će pomoći djeci da kroz zabavu uče da broje do deset, dok će tehnike pamćenja razvijati uglavnom kroz vizuelnu stimulaciju.

Kako najavljuju iz Vulkana, "Brojalica" će svakako biti jedan od hitova ovog Sajma knjiga, jer je sa velikim nestrpljenjem čekaju najmlađi čitaoci, ali i oni stariji.

Slikovnica je nastala na osnovu poznate istoimene pesme koju je Bajaga napisao za dečji hor “Kolibri”.

Kako je poznato da djeca najlakše uče kroz igru, Brojalica kao edukativna igra pomaže mališanima od najranijeg uzrasta, čitajući stih po stih, da na zabavan i jednostavan način nauče brojanje, a na svakoj stranici će se susresti sa novim stihom koji će otkriti broj pojmova koje dete treba da pronađe i izbroji.

Brojalica je namijenjena djeci uzrasta od tri do šest godina i biće nezamjenljiva pomoć pri učenju, naglasili su iz Vulkan izdavaštva i dodali da pamćenje brojeva nikada nije bilo tako zabavno i lako, a učenje nikada nije bilo toliko zanimljivo.

Novo štivo za decu “Brojalica” uskoro se može kupiti i putem trećeg sajta - www.vulkancic.rs ili u bilo kojoj Vulkan knjižari.

Muzičar Bajagić je inače u posljednje vrijeme dosta aktuelan sa novim projektima ili dešavanjima - prvo je radio na mjuziklu po svojim pjesmama “Sa druge strane jastuka” čija će premijera biti u petak u Pozorištu na Terazijama.

Onda, objavio je novi album sa numerama koje je snimao van svojih “Instruktora”, gdje se nalaze i pjesme za filmove i TV serije.

Na sve to, zakazao je i koncert u zemunskom rok klubu Fest 17. oktobra, poslije ogromnog zatišja zbog pandemije, i još je komponovao muziku za najnoviji film “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića.

I naravno, objavio je i spomenutu "Brojalicu" da uljepša dan djeci!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije