Književnost

Bh. pjesnik Emir Sokolović u italijanskom Pesaru predstavio svoje stvaralaštvo

Bh. pjesnik Emir Sokolović u italijanskom Pesaru predstavio svoje stvaralaštvo
Foto: Ustupljena fotografija | Bh. pjesnik Emir Sokolović u italijanskom Pesaru predstavio svoje stavralaštvo

PESARO - U okviru manifestacije "Pesaro, prijestonica kulture", u ovom gradu središnje Italije na Jadranskoj obali u biblioteci San Đovani u srijedu uveče, svoje stvaralaštvo predstavio je bh. pjesnik Emir Sokolović.

"Privilegija je da sam bio pozvan da u biblioteci San Đovani u Pesaru, a u sklopu programa Pesaro 2024 - Italijanska prijestolnica kulture predstavim svoju novu dvojezicnu knjigu 'Tonsko ukletstvo/ La malediziono del tono'. Promotor knjige bio je profesor Paolo Marija Roko, ujedno i jedan od recenzenata knjige (pored Domenika Pisane. Profesor Paolo je govorio o zastupljenosti mog djela u Italiji, festivalu 'Pero Živodraga Živkovića' kao jako bitnoj manifestaciji te o referentnim posebnostima unutar knjige koje su i samog Paola nadahnule da ispise svoju recenziju", kaže Sokolović za "Nezavisne".

On je još jednom objasnio da je privilegija baviti se poezijom danas, kada se stiče utisak da ista nikom ne treba.

"Meni je preostalo jedino da prisutnim priblizim teatar refleksije kroz njegove specifikume posebno naznacivsi da je privilegija baviti se onim što nikome ne treba te da je to bazni preduslov svake slobode bez koje autor ne moze ni da postoji. Cio program je pratila video prezentacija sa naslovnicom i autonomnim citatima iz ukoricenja", zaključuje Sokolović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije