Književnost

Biblioteka u Kostajnici na poklon dobila 116 knjiga

Biblioteka u Kostajnici na poklon dobila 116 knjiga
Foto: Srna | Biblioteka u Kostajnici na poklon dobila 116 knjiga

KOSTAJNICA - Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Bojan Đenić posjetio je danas Narodnu biblioteku "Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici, kojoj je uručio 116 knjiga vrijednih 950 KM.

Đenić je naglasio da je Narodna biblioteka u Kostajnici već 25 godina nezaobilazan faktor u obrazovanju i kulturi ove lokalne zajednice.

"Na zahtjev Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu došli smo da uručimo donaciju. To su naša najbolja izdanja i nadamo se da ćemo uveličati knjižni fond i da će se naći za svakoga ponešto", naveo je Đenić.

On je napomenuo da se danas obilježava Međunarodni dan darivanja knjiga i izrazio nadu da će se život u Kostajnici što prije normalizovati nakon razornog zemljotresa, te da će donacija Zavoda pomoći građanima da što prije prebrode ove teške dane.

Direktor kostajničke biblioteke Svetlana Đurđević istakla je da donacija mnogo znači ovoj biblioteci, te dodala da je riječ o aktuelnim naslovima, od knjiga za najmlađe do školske lektire.

"Biblioteka je stradala u potresu, a posebno dječije odjeljenje, te ovih dana očekujemo novi prostor koji ćemo dobiti kao alternativno rješenje", rekla je Đurđevićeva novinarima, te dodala da je u potresu oštećena računarska oprema.

Prema njenim riječima, akciju prikupljanja knjiga za kostajničku biblioteku sprovodi i Matična biblioteka Istočno Sarajevo, a pokrenula ju je direktor Nataša Trifković.

"Akciji se pridružila i Opštinska uprava iz Istočnog Sarajeva, a obećan nam je veći broj knjiga izdavačke kuće za djecu `Buklend` iz Beograda", navela je Đurđevićeva.

Knjižni fond Narodne biblioteke "Nevenka Stanisavljević", prema posljednjem popisu, broji 24.048 naslova, a, nakon sanacije posljedica zemljotresa, biće poznato koliko knjiga je oštećeno.

Narodna biblioteka ima 538 članova i posljednjih pet godina postoji tendencija rasta članstva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije