Književnost

Bileća dobila biblioteku na otvorenom

Bileća dobila biblioteku na otvorenom
Foto: N.N. | Bileća dobila biblioteku na otvorenom

BILEĆA - Narodna biblioteka "Vladimir Gaćinović" iz Bileće obradovala je svoje sugrađane takozvanom bibliotekom na otvorenom. Riječ je o dva ormarića za knjige, za odrasle i za djecu, iz kojih će građani moći da uzimaju knjige na čitanje bez učlanjenja, ali će i oni koji to žele moći na ove police ostaviti svoju poklon knjigu kao dar biblioteci.

Bilećki bibliotekari ovaj gest ne smatraju posebnim, navodeći da biblioteke na otvorenom postoje već decenijama širom svijeta, s ciljem da promovišu knjige i čitanje, kao i da omoguće ljudima dok šetaju da sjednu na klupu i odmore uz knjigu.

"Iako je u pitanju projekat Narodne biblioteke 'Vladimir Gaćinović', ovo je u stvari zajednička biblioteka svih građana Bileće, a njen knjižni fond će zavisiti od svih nas, odnosno od toga kako je budemo održavali, čuvali i razmjenjivali knjige", istakla je direktorica Narodne biblioteke Irena Dunđer.

Apelujući na svoje sugrađane da čuvaju biblioteku, ona je pozvala sve Bilećane da i sami obogaćuju njen fond ponekom poklonjenom knjigom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije